Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av säsongen 2016/2017

2017-03-16 02:00
  • Uppdaterad: 2017-10-30 13:41

Här har vi en sammanfattning av resultaten och spelarstatistiken under säsongen 2016/2017:

SHC vinner första serien HockeyTrean B Västra med 11 poäng före tvåan Sveg IK. Man går starkt och inkasserar 15 vinster och 1 förlust och har en målskillnad på +83, alltså 45 inspelade poäng av 48 möjliga. Man gör mest mål i serien (112st) och släpper också in minst antal (39st).


Martin Hällströmmer blir välförtjänt poängkung med 54 poäng (39 mål och 15 assist) och vinner därmed både poängligan och målligan. Notera då att tvåan i serien gjorde 19 mål, så "Hällan" var helt överlägsen.


Kalle Andersson
gör även han en bra poängsäsong och för andra året i rad så vinner han backarnas poängliga med 34 poäng (8 mål och 26 assist) samt vinner även totala assistligan.

SHC samt Orsa IK tar varsina platser i Förkval till Kvalserie HockeyTvåan tillsammans med Alfta GIF Hockey och Strömsbro IK från HockeyTrean A Västra. En topp-två placering krävs för att gå vidare och hamna i den avgörande kvalserien mot division 2. En tät serie på 6 matcher, hemma/borta mot alla tre lagen.

SHC får med sig enbart två poäng borta mot Orsa i seriepremiären och förlorar med en sekund kvar av förlängningen hemma mot Strömsbro trots mycket bra spel, vilket innebär 3 poäng på de två första matcherna. 
Andreas Eriksson går som tåget och har i nuläget gjort 5 mål och blir vinnare av målligan i denna serie. (totalt 7 mål och 2 assist)

Man åker till Alfta i tredje omgången, får en bra start med ledning efter första perioden men när Alfta växlade upp så inkasserar SHC tyvärr andra förlusten för säsongen (efter full tid). 
Inte alls den starten som laget behövde i denna korta serie där varenda poäng är viktig..

Efter 6 spelade matcher så är säsongen över. SHC slutade på en tredjeplacering i förkvalet. De två bästa lagen vi stött på under säsongen Alfta och Strömsbro gratulerar vi till platserna i division två-kvalserien.

Stort tack även detta år till alla som varit med och hjälpt, stöttat och lagt ner sin tid och själ för laget under säsongen, allt från lagledare och materialare till publik och sponsorer. 

Nu laddar vi om inför nästa säsong!

 

Epost: Adressen Gömd


 

Postadress:
Smedjebacken HC - Ishockey
Björbo 3
77791 Smedjebacken

Besöksadress:
Frejgatan 1
77730 Smedjebacken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info