Så använder vi medlemsuppgifterna i SHC

Medlemsregister

Som alla föreningar har även SHC ett medlemsregister. Registret administreras via Riksidrottsförbundet och IdrottOnline som också inkluderar tillgång till en hemsida.

Medlemsregistret är kopplat till en databas som finns hos Riksidrottsförbundet.
I registret finns uppgifter bland annat om namn, adress och personnummer.

Uppgifterna i databasen används förutom för sedvanlig registrering av erlagd medlemsavgift också för administration av föreningens verksamhet som till exempel det så kallade LOK-stödet (Statligt Lokalt Aktivitetsstöd).
Man kan även använda uppgifterna för att tillåta att enbart medlemmar får tillgång till vissa delar av hemsidan.

I databasen har medlemmen möjlighet att välja om man vill att uppgifter om till exempel telefonnummer och internetadresser ska vara synliga eller dolda på hemsidan.

Personuppgifterna kommer att behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR).

Uppdaterad: 12 JUL 2018 15:44 Skribent: David Romlin

Postadress: